Projekten

maandag 17 september 2012

Hier alvast de eerste scènes uit ons nieuwe filmprojekt. We hopen de film volgend jaar af te ronden. Denk aan: Jaws meets La Piscine. Meer willen we er nog niet over kwijt maar we hebben een fantastische cast bij elkaar verzameld. De nog vrij onbekende actrices Robin en Lisa zijn echt natuurtalenten en dan heb je nog de oude rotten in het vak zoals wijzelf.

Het projekt en niet te vergeten 3 maanden bezoek heeft niet bepaald bijgedragen aan het afbouwen van het huis dus weinig nieuwe foto's en vandaar ook nu pas weer een blog.

We hebben een prachtige zomer gehad (nog steeds trouwens) en dat is ook èèn van de redenen geweest waarom er niet zoveel aan het huis is gewerkt. Glenn is begonnen met het terras buiten maar moest daar al snel mee ophouden omdat de tegels niet verlijmd konden worden met die hitte. Binnenshuis was het ook niet bepaald koel omdat het huis nog niet overal afgewerkt is met stenen en via het grote keukenraam kwam er ook veel warmte naar binnen. Volgend jaar komt daar een nieuwe constructie om de warmte tegen te houden. 

     even afkoelen in de vijver achter ons huis

 

even afkoelen in de vijver achter ons huis

Vanwege weer een ander projekt moet Glenn af en toe naar Nederland maar daarover later meer. En dan gaat hij zeker eten bij De oude melkhandel waar "onze" Klaar en Bart een restaurant begonnen zijn. Kijk op www.deoudemelkhandel.nl. Heerlijk eten en drinken!

Ook heeft hij hier een opdracht aangenomen voor een verbouwing en ik kan daar bij assisteren; we worden franse belastingbetalers. Auto-entrepeneurs.

Dan was er natuurlijk het grote Kuifje avontuur. We hadden onze gevonden tekeningen laten onderzoeken op echtheid maar de experts konden het niet eens worden, er was te veel twijfel. Helaas, want daarna las ik in het Parool van 3 juni j.l. dat er een recordbedrag van 1,3 miljoen betaald is voor een Kuifje tekening. Jammer, projekt Kuifje is afgesloten en opgeborgen.

Of toch........

Vanavond starten we onze 2e filmprojekt waarbij we vooral 's nachts gaan filmen. De werktitel luidt: 'de verdwenen ballen'.

En nee, het heeft niets met 50 tinten grijs te maken.

Wordt vervolgd.

Bisou,

Jacq, Glenn, Bibi en Dolly

     Glenn 50

 

Glenn 50

     5 jaar later

 

5 jaar later

 

Amateur archeloog

zondag 18 maart 2012

Glenn houdt wel van een uitdaging dus hij probeert nu cantaloupe island van Herbie Hancock op de piano te spelen; voor iemand die net de vlooienmars kan spelen wellicht een beetje hoog gegrepen maar als hij iets in zijn hoofd heeft dan gaat dat lukken ook. Wordt vervolgd.

We genieten enorm van ons huis; er moet nog van alles gebeuren maar onze slaap-, bad- en woonkamers zijn klaar. Bezoek kan in de mobile slapen en later ook in de logeerkamer. Het weer helpt ook mee; de maand maart was tot nu toe super met temperaturen tot 26 graden; wel erg droog dus we hebben nu een bedruppeld aangelegd bij de haag. Het zwembadwater is 13 graden, een beetje fris. 

Ik kan nu even terugkomen op de opgraving waar ik het in de vorige blog over had. Tijdens een zoektocht naar de kat van Margot vond ik in haar schuur een document met een tekening van Kuifje. Omdat ik een Kuifje fan ben heb ik het manuscript (helaas zonder tekeningen) naar Bert gestuurd want zo goed is mijn frans nog niet. Het bleek een nieuw verhaal "Kuifje bij de apen" en er was een tekening van ons land waar aangegeven was dat er iets begraven lag. Glenn kende nog een amateur archeoloog en die is toen gekomen; de Pim van de vorige blog. En hieronder zien jullie het resultaat van 5 weken noeste arbeid; de nalatenschap van Georges Remi.

En hieronder episode 1 van 'Kuifje bij de apen'

Kuifje en de dronken apen

Toen Kuifje op 12 februari 1954 om 9 uur 's ochtends bij het ontbijt in de l' Haute Marne las dat apen in Kazachstan dol zijn op warme wijn, wist hij dat een groot gevaar de westerse wereld bedreigde. Apen houden van gistend fruit, dat is bekend, maar wie geeft apen warme wijn te drinken? De Sovjets zijn weer bezig, dacht hij en zo dacht hij terug aan zijn eerste avontuur Kuifje in het land van de Sovjets.

De Sovjets leggen weer een rookgordijn, dacht hij vervolgens, die apen worden genetisch gemanipuleerd en beginnen steeds meer op ons te lijken.

Bobby bleef luid tegen de ochtendkrant blaffen, alsof het gevaar daarin schuilde.

'Koest Bobby', zei Kuifje op milde toon. Hij belde met Jansen & Jansen en vervolgens met kapitein Haddock. Deze gaf een treffende samenvatting van het dreigende gevaar. 'Dus geen kindsoldaten, maar apen zullen in de komende wereldoorlog ingezet worden? Wie brengt ze ooit voor een oorlogstribunaal? Dat is nog valser dan het bombarderen vanaf grote hoogte op burgerdoelen. Alle hens aan dek!'

Kuifje was na zijn ontbijt klaar voor een nieuw avontuur. Hij streelde zijn trouwe viervoeter die nog steeds tegen de Franse krant gromde. Hij wist echter dat bij dit nieuwe avontuur één Kuifje niet genoeg was. Er zal een leger Kuifjes nodig zijn om die apen tegen te houden....peinsde hij.

Wordt vervolgd

Bisou,

Jacq, Glenn, Bibi en Doggy D.

 

Muziek

Nadat we er allebei op een pijnlijke manier achter waren gekomen dat ons frans toch niet toereikend is (Glenn tijdens een telefoongesprek en ik op visite bij een franse familie hier in het dorp) hebben we een heel pakket maatregelen genomen. Er moet naar franse films gekeken worden of naar engelse of amerikaanse films maar dan nagesynchroniseerd en liefst ook nog ondertiteld, in het frans uiteraard. Voordat DWDD begint moet een franse zender aanstaan, in ieder geval een minuut of 15. En in de auto hebben we nu radio Nostalgie opstaan, met van die echte meezingers. Alleen wat we meezingen is niet altijd wat het lijkt. Zo is er een niet zo'n geweldig liedje maar wel met een catchy refrein dus wil je nog wel eens hardop meezingen met de volgende tekst: les juifs et les noirs, ça m'fait pas peur. Op z'n minst een zeer dubieuze tekst dus toen ik de titel een keer verstond heb ik de tekst op internet opgezocht en hij zingt dus heel iets anders nl. les juges et les lois.

En vroeger heb ik altijd hard meegezongen met Les Poppys; geen idee waar het over ging maar het blijkt over de toenmalige oorlog in Vietnam te gaan. Dan zing je toch wel anders mee als 13-jarige! In ieder geval heeft dit me op het idee gebracht om mijn frans op een leuke manier te verbeteren en heb ik een nieuw album aangemaakt met franse chansons met de lyrics erbij, en soms leer je er nog wat andere talen bij. Niet elk liedje heeft tekst nodig dus daar is het weggelaten. En Raymond hoort er natuurlijk gewoon bij. Geniet ervan (niet geschikt voor al te jeugdige muziekliefhebbers) en wie nog een leuke chanson weet: laat het horen!

La la la la la la la

Jacq, Glenn, Bibi en de Dolleman