Amateur archeloog

zondag 18 maart 2012

Glenn houdt wel van een uitdaging dus hij probeert nu cantaloupe island van Herbie Hancock op de piano te spelen; voor iemand die net de vlooienmars kan spelen wellicht een beetje hoog gegrepen maar als hij iets in zijn hoofd heeft dan gaat dat lukken ook. Wordt vervolgd.

We genieten enorm van ons huis; er moet nog van alles gebeuren maar onze slaap-, bad- en woonkamers zijn klaar. Bezoek kan in de mobile slapen en later ook in de logeerkamer. Het weer helpt ook mee; de maand maart was tot nu toe super met temperaturen tot 26 graden; wel erg droog dus we hebben nu een bedruppeld aangelegd bij de haag. Het zwembadwater is 13 graden, een beetje fris. 

Ik kan nu even terugkomen op de opgraving waar ik het in de vorige blog over had. Tijdens een zoektocht naar de kat van Margot vond ik in haar schuur een document met een tekening van Kuifje. Omdat ik een Kuifje fan ben heb ik het manuscript (helaas zonder tekeningen) naar Bert gestuurd want zo goed is mijn frans nog niet. Het bleek een nieuw verhaal "Kuifje bij de apen" en er was een tekening van ons land waar aangegeven was dat er iets begraven lag. Glenn kende nog een amateur archeoloog en die is toen gekomen; de Pim van de vorige blog. En hieronder zien jullie het resultaat van 5 weken noeste arbeid; de nalatenschap van Georges Remi.

En hieronder episode 1 van 'Kuifje bij de apen'

Kuifje en de dronken apen

Toen Kuifje op 12 februari 1954 om 9 uur 's ochtends bij het ontbijt in de l' Haute Marne las dat apen in Kazachstan dol zijn op warme wijn, wist hij dat een groot gevaar de westerse wereld bedreigde. Apen houden van gistend fruit, dat is bekend, maar wie geeft apen warme wijn te drinken? De Sovjets zijn weer bezig, dacht hij en zo dacht hij terug aan zijn eerste avontuur Kuifje in het land van de Sovjets.

De Sovjets leggen weer een rookgordijn, dacht hij vervolgens, die apen worden genetisch gemanipuleerd en beginnen steeds meer op ons te lijken.

Bobby bleef luid tegen de ochtendkrant blaffen, alsof het gevaar daarin schuilde.

'Koest Bobby', zei Kuifje op milde toon. Hij belde met Jansen & Jansen en vervolgens met kapitein Haddock. Deze gaf een treffende samenvatting van het dreigende gevaar. 'Dus geen kindsoldaten, maar apen zullen in de komende wereldoorlog ingezet worden? Wie brengt ze ooit voor een oorlogstribunaal? Dat is nog valser dan het bombarderen vanaf grote hoogte op burgerdoelen. Alle hens aan dek!'

Kuifje was na zijn ontbijt klaar voor een nieuw avontuur. Hij streelde zijn trouwe viervoeter die nog steeds tegen de Franse krant gromde. Hij wist echter dat bij dit nieuwe avontuur één Kuifje niet genoeg was. Er zal een leger Kuifjes nodig zijn om die apen tegen te houden....peinsde hij.

Wordt vervolgd

Bisou,

Jacq, Glenn, Bibi en Doggy D.