Muziek

Nadat we er allebei op een pijnlijke manier achter waren gekomen dat ons frans toch niet toereikend is (Glenn tijdens een telefoongesprek en ik op visite bij een franse familie hier in het dorp) hebben we een heel pakket maatregelen genomen. Er moet naar franse films gekeken worden of naar engelse of amerikaanse films maar dan nagesynchroniseerd en liefst ook nog ondertiteld, in het frans uiteraard. Voordat DWDD begint moet een franse zender aanstaan, in ieder geval een minuut of 15. En in de auto hebben we nu radio Nostalgie opstaan, met van die echte meezingers. Alleen wat we meezingen is niet altijd wat het lijkt. Zo is er een niet zo'n geweldig liedje maar wel met een catchy refrein dus wil je nog wel eens hardop meezingen met de volgende tekst: les juifs et les noirs, ça m'fait pas peur. Op z'n minst een zeer dubieuze tekst dus toen ik de titel een keer verstond heb ik de tekst op internet opgezocht en hij zingt dus heel iets anders nl. les juges et les lois.

En vroeger heb ik altijd hard meegezongen met Les Poppys; geen idee waar het over ging maar het blijkt over de toenmalige oorlog in Vietnam te gaan. Dan zing je toch wel anders mee als 13-jarige! In ieder geval heeft dit me op het idee gebracht om mijn frans op een leuke manier te verbeteren en heb ik een nieuw album aangemaakt met franse chansons met de lyrics erbij, en soms leer je er nog wat andere talen bij. Niet elk liedje heeft tekst nodig dus daar is het weggelaten. En Raymond hoort er natuurlijk gewoon bij. Geniet ervan (niet geschikt voor al te jeugdige muziekliefhebbers) en wie nog een leuke chanson weet: laat het horen!

La la la la la la la

Jacq, Glenn, Bibi en de Dolleman